SERVIS RAČUNARA
      USLUGE

Naš tim ima veliko iskustvo u celokupnom  IT sektoru.  Posebnu pažnju posvećujemo oblasti održavanja hardvera, kako pojedinačno računara i laptopova – tako i čitavoj računarskoj mreži uključujući servere i administraciju. Posebno možemo istaći i projektovanje, izvođenje i održavanje celokupne računarske mreže.

      Servis računara i laptopova bilo kog proizvođača

Podjednako podrazumeva rešavanje softverskih i hardverskih problema vašeg računara ili laptopa bilo kog brenda počev od čuvanja Vaših podataka (pravljenja backup-a), testiranja svih hardverskih komponenti pojedinačno, preko zamene ili reparacije komponenti, čišćenja hardvera, čišćenja i optimizacije operativnog sistema do testiranja  čitavog računra posle servisnih intervencija u radu pod maksimalnim opterećenjem operativnog sistema i svhih hardverskih komponenti.

Ne postoje manji ili veći kvarovi i problemi – za nas je sve isto: Vaš računar mora biti operativan i potpuno ispravan u najkraćem mogućem roku – naj duže do 3 radna dana. Veći broj intervencija se završava u roku od jednog dana u koliko se računar servisira kod nas. 

Garancija na urađen servis i besplatna tehnicka podrska za nase korisnike !

 

      Instalacije

Instalacija sistema se obično radi ako ste kupili nov računar bez operativnog sistema
ili je postojeći sistem previše spor i ima toliko problema da se njegova reparacija i otklanjanje uzroka nedovoljne funkcionalnosti ne isplati u smislu vremena koje je često potrebno da bi se takva intervencija efikasno i sa garancijom mogla uraditi.

Pre instalacije vrši se čišćenje i testiranje kompletnog hardvera kako bi bili sigurni da ima smisla raditi novu instalaciju. Za svaki hard disk, na primer, posedujemo fabričke servisne alate pomoću kojih se sa velikom sigurnošću može utvrditi da li je i koliko vaš disk ispravan (koliko je ukupno časova radio, da li su mu ispravne sve memorijske ploče, elektronika i sl.).

U koliko se ustanovi da je računar hardverski u potpunosti ispravan pristupamo čuvanju svih vaših podataka na naš server ili servisni hard disk (vrši se bekap podataka). Zatim sledi instalacija operativnog sistema koji je u skladu sa vašim hardverom u smislu njegovih performansi i vaših želja u smislu toga za šta želite da koristite vaš računar. Sistem se optimizuje tako da se u toku njegovog korišćenja ne pojavljuju bespotrebna pitanja, nadogradnje (“update-ovanje”) i slično. Pri reinstalaciji operativni sistem podešavamo tako da imate identično radno
okruženje kakvo je bilo i pre instalacije, sa podešenim internet konekcijama i sličnim detaljima.

Za starije računare preporučujemo instalaciju Windows XP operativnog sistema, jer ne zahteva mnogo hardverskih resursa – u poslednje vreme najzastupljeniji je u kancelarijama. Windows 7 radi zadovoljavajuće na računarima sa najmanje 1 GB memorije i dual core procesorima od
2+ GHz, te ako je Vaš računar slabiji, zadržite se na
Windows-u XP. Windows 7 a pogotovo Windows 8 je prilično nekompatibilan
sa starijim programima i hardverom. Ako u firmi imate neke poslovne programe
ili starije štampače, skenere i druge uređaje,
preporučujemo instalaciju Windows XP operativnog sistema.

Uz instalaciju operativnog sistema i potrebnih drajvera za svaki uređaj koji vaš računar poseduje, instaliramo osnovne besplatne programe za obradu teksta, tabelarne proračune, poštu, muziku, filmove, snimanje diskova, internet, pdf dokumente, itd..

Posle instalacije sistema, računar je spreman za kućnu ili poslovnu upotrebu. Posebne programe instaliramo na zahtev klijenata.

Instalaciju operativnog sistema možemo raditi i kod vas na licu mesta. Naša terenska služba pokriva ceo Novi Sad sa okolinom, vi samo pozovite –  zakažite termin i naš serviser dolazi u tačno dogovoreno vreme. Instalacija operativnog sistema traje oko dva sata, u koliko nisu potrebne dodatne nepredviđene intervencije.

 

      Uklanjanje virusa

Prvi korak kao i generalno kada je u pitanju servis račurara: vrši se čuvanje vaših podataka na naš server ili se pravi identična kopija (kloniranje) vašeg diska na servisni disk. Time se otklanja mogućnost da u koliko dođe do problema u toku brisanja virusa ne dođe do nestajanja još nekog podatka koji je virus zahvatio-oštetio, a što nije retka pojava..

Vaš sistem (hard disk)  se skenira na servisnom račuranu i na taj način otklanja mogućnost  ne uklanjanja nekog  virusa/trojanaca koji bi u suprotnom slučaju kada se virusi skeniraju na vašem računaru bili aktivni u memoriji i ne bi mogli toliko efikasno da se uklone. Naravno postoje i mnogi drugi razlozi zbog kojih čišćenje sistema od virusa, bubica/trojanaca uklanjamo na ovaj način, neki od njih može biti i taj što je vaš računar u potpunosti neoperativan jer su ga virusi i slične stvari potpuno oštetile…

Po uklanjanju virusa u velikom broju slučaja vrši se reparacija dela registra operativnog sistema bez koga vaš rečurar ne bi mogao da radi ispravno, a koji je bio napadnut od strane virusa. Reparacija, optimizacija odnosno vraćanje vašeg sistema u normalno-operativno stanje bez reinstalacije se vrši iz razloga što je često to jedinoa optimalna opcija u smislu da na se na vašem računaru nalaze programi koje ne želite ili ne možete da aktivirate ponovo na jednostanan način, imate specifične konekcije ili podešavanja za koje moramo da konsultujemo vaše saradnike/programere… 

 

      PREVENTIVNO ODRŽAVANJE

Nemojte dočekati da vaš računar postane nepouzdan ili potpuno neupotrebljiv za rad!

Potrebno je redovno održavati higijenu vašeg računara – prvenstveno se misli na uklanjanje prašine i povremenu zamenu termalnih pasti na hladnjacima komponenti vašeg računara. Druga bitna stvar koju povremeno treba testirati jeste vaš hard disk. Posedujemo fabričke servisne testove za svakog proizvođača hard diska posebno pomoću kojih se sa velikom sigurnošću može utvrditi da li je i koliko vaš disk ispravan (koliko je ukupno časova radio, da li su mu ispravne sve memorijske ploče, elektronika i sl.). Još jedna od komponenti koju povremeno treba istestirati jeste napajenje računara. Naizgled može da deluje ispravo – rekli bi ste radi. Sistem vam se podiže “normalno”, međutim kada se istestira čest je slučaj da se utvrde  njegove oslabljene karakteristike koje utiču na rad – prvenstveno matične ploče, pa redom svih ostalih komponenti. Takvo naizgled ispravno napajanje može trajno oštetiti komponente i dovesti vas do gubitka podataka , većeg troška servisiranja ili nabavke celog novog računara…

Da bi ste ovo izbegli, uštedelii novac i vreme savetujemo naše angažovanje sa vaše strane i povremeno – odnosno “preventivno održavanje na mesečnom nivou”, posebno u slučaju ako se bavite poslom koji direktno zavisi od pouzdanosti vaše računarske opreme !

U uslugu preventivnog održavanja po dogovoru spada i redovno pravljenje kopija (bekapovanje) vaših bitnih podataka na našim ili vašim diskovima. Čuvanje podataka odnosno ažuriranje kopija istih možemo da vršimo na dnevnom, nedeljnom, mesečnom… nivou po dogovoru.

 

      SPAŠAVANJE PODATAKA

Naš servis vrši uslugu spašavanje podataka sa svih vrsta digitalnih medija. Spašavamo  (vraćamo) podatke sa logički i fizički oštećenih diskova, USB memorija, memorijskih kartica, CD/DVD medija, RAID sistema , i svih ostalih vrsta digitalnih medija.

Spašavanje podataka vršimo isključivo u servisu, jer ovaj posao zahteva posebnu koncentraciju i tehnčku opremu. Često se jedna faza spašavanja radi i po par sati. Zato ako već imate taj problem, pozovite nas, objasnite nam tačan kvar ili direktno donesite disk kod nas.

Najčešći problemi sa kojima se susrećemo su kvar elektronike na hard disku, USB memorija se ne vidi u sistemu, obrisana particija sa podacima, greškom obrisani podaci, hard disk se ne vidi u BIOS-u…


VAŽNO JE da ne pokušavate sami da vratite podatke niti da vaš disk na bilo koji način dalje koristite jer to smanjuje mogućnost vraćanja podataka.

 

ČUVANJE PODATAKA (BACKUP)

Pravite redovne kopije vaših bitnih podataka na eksterne memorijske medijume ili naš server!

Ovu uslugu nudimo u okviru paketa “preventivno održavanje vašeg računara” ili kao pojedinačnu uslugu – redovnog pravljenja kopija (bekapovanje) vaših bitnih podataka na naše ili vaše diskovime na dnevnom, nedeljnom, mesečnom… nivou po dogovoru.

 


      NADOGRADNJA RAČUNARA

Naš servis uz dogovor sa vama poboljšava performanse Vašeg računara tako što u njega ugrađuje novije ili komponente boljih performansi.

 

      TEHNIČKA PODRŠKA

Pitanja nam možete postaviti putem telefona ili preko našeg sajta u meniju “Kontakt”. Odgovore i predloge rešenja ćete dobiti u najkraćem mogućem roku.

“Daljinska podrška”

 Takođe pružamo i “daljinsku podršku” – Uveli smo i program za daljinsku podršku i popravku računara naših novih i starih klijenata. Program se zove Team Viewer i besplatno se skida sa interneta, za sve one koji ga nemaju u računaru. Pokreće bez instalacije. Stari klijenti već imaju taj program kod sebe na ekranu, jer je to program koji savetujemo kao deo osnovnog softverskog paketa vašeg računara.

Ako vidite manji problem, nazovite naš servis na telefon u bilo koje vreme i recite nam opis problema. Ako serviser proceni da je kvar rešiv pomoću daljinske podrške, reći će vam da uključite program za daljinsku podršku i da pročitate korisničko ime (user id) i šifru ( pass). Posle toga ne dirajte ništa na računaru, prepustite sav posao serviseru i možete gledati kako popravka teče. Ovo će vam uštedeti novac i vreme.


TeamViewer – download

 

      UMREŽAVANJE I ADMINISTRACIJA

      Napravite sopstvenu mrežu !

Bavimo se i projektovanjem i  instaliranjem računarskih mreža u vaše kućno ili radno okruženje –  kvalitetno i brzo umrežavamo vaše računare i laptopove u kućama, poslovnim objektima, magacinima, kancelarijama. 

 

Vršimo povezivanje kablovskog ili ADSL modema , rutera – žičnih ili bežičnih.

Vršimo podešavanje postojeće konekcije i rešavamo kvarove na postojećim mrežama.

 

      AŽURIRANJE MAPA ZA NAVIGACIJE

      Budite sigurni da znate gde idete !

Bavimo se i ubacivanjem najnovijih mapa u sve tipove navigacija (Garmin, Prestigio, Blueberry, Mio, Medion, Wayteq i ostali…)

 

       Najčešći kvarovi

  • Računar ne daje sliku na ekranu.
  • Pojavljuje se plavi ekran prilikom podizanja sistema.
  • Sistem se restartuje u radu.
  • Sistem ne vidi hard disk.
  • Po uključivanju računara sistem se ne podiže i cuju se čudni zvuci iz kućišta računara.
  • Ne radi Vam tastatura, miš, štampač …
  • Izgubili ste internet konekciju ili ne znate kako da povežete računar na mrežu.

Sve ove probleme i kombinaciju istih uklanjamo u najkraćem mogućem roku.

Pitanja nam možete postaviti putem telefona ili preko našeg sajta u meniju “Kontakt”. Ovgovore i predloge rešenja ćete dobiti u roku od nekoliko minuta. Takođe pružamo i daljinsku podršku o kojoj možete pročitati više na našem sajtu.

 

Scroll to Top