Generalno u svojoj filozofiji i deji kada je u pitanju arhitektonsko i urbanističko projektovanje javnih gradskih površina kao što su trgovi, parkovi, glavni pešački pravci i slično, imam svest o tome to da je većina populacije ne dovoljno zainteresovana  da se edukuje i uživa u umetnosti.

Svojim projektima se trudim se da doprinesem promeni takve svesti  sa idejom da je one kojima je namenjen neki od gore pomenutih programa potrebno suptilno “sprovesti” kroz njih.

Primera radi – svaki prolazak kroz park bi mogao da bude svojevrsna poseta “otvorenoj galeriji”.

URBANISTIČKA STUDIJA REVITALIZACIJE CENTRALNOG PODRUČJA SREMSKIH KARLOVACA

The subject of this Master thesis is the urban planning study the revitalization of the central area of Sremski Karlovci. The concept focuses on customizing, designing and shaping of appropriate spatial units, their purpose, their functions as well as their interrelationship and their fitting into the overall urban context. Also, the study addresses the fact that some units should reclaim the urban integrity and contribute to the improvement and development.

PREZENTACIJA URBANISTIČKE STUDIJE

play-sharp-fill

Master rad pod nazivom "Urbanistička studija revitalizacije centralnog područja Sremskih Karlovaca" je usredsređen na prilagođavanje, projektovanje i oblikovanje odgovarajućih prostornih celina centralne zone grada, njihovih namena, funkcija, takođe se bavi međusobnim odnosima istih i njihovom uklapanju u celokupni urbani kontekst. Studija se bavi i time da pojedinim celinama vrati urbani integritet i doprinese poboljšanju i razvoju centralne zone. Ova animacija je deo prezentacije mog arhitektonskog master rada.

Plakat 2

Plakat 1

VIDI SVE PROJEKTE

Master Of ARCHITECTURE, DAČIĆ BORIS

Scroll to Top